EFECTELE MEDIERII – CLASARE DOSAR / INCETARE PROCES PENAL

Efectele Acordului de Mediere

Clasarea dosarului este rezultatul pe care il are un Acord de mediere incheiat intre faptuitor/inculpat si persoana vatamata intervenit in cursul urmaririi penale.

Incetarea procesului penal este rezultatul pe care il are un Acord de Mediere incheiat intre inculpat si persoana vatamata intervenit in cursul judecatii.

Efecte mediere penal in ceea ce priveste victima infractiunii

Din punct de vedere al persoanei vatamate, medierea o ajuta pe aceeasta fie sa recupereze pierderea materiala suferita, atunci cand vorbim despre un prejudiciu material, fie inlesnirea obtinerii de compensatii materiale pentru daunele morale provocate, in functie de specificul faptei si de circumstantele particulare ale cazului mediat, fie ambele la un loc.

Efecte mediere penal

In medierea conflictelor putem vorbi despre incheierea de Acorduri de Mediere si in cazul altor infractiuni decat cele pentru care retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala, astfel de Acorduri avand un rol important in individualizarea pedepselor – Acordul de recunoastere a vinovatiei.

Cum va poate ajuta procedura de mediere in

situatia particulara in care va aflati

– LINK-

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns