MEDIERE LOVIRE

De multe ori interesul pentru intrare in mediere este dat de prejudiciul existent, acolo unde faptuitorul pune la dispozitia persoanei vatamate banii pentru acoperirea prejudiciului produs prin infractiunea de loviri sau alte violente, prevazuta de articolul 193 alin. (1) Cod Penal, sau de acoperirea unei daune suferite de victima. 

Prin procedura de mediere pot fi solicitate si oferite acoperiri materiale pentru provocarea de prejudiciu material și/sau moral, astfel ca se poate ajunge la o intelegere in acest fel. 

Interesul patrimonial poate fi realizat si prin acordarea de despagubiri constand in despagubiri.

Procedura mediere penala lovirea sau alte violente

Cercetat de lovire sau alte violente art. 193 alin. 1 se poate incepe medierea?

Da, medierea poate fi initiata in faza incipienta de cercetare penala iar efectele solutionarii prin mediere a conflictului privind fapta de lovire sunt acelea de clasare a a dosarului penal deschis.

Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Mai multe informatii si cazuri practice solutionate prin mediere: AICI